• Deň bez školskej tašky

            14. 2. 2023

            Dňa 1.2.2023 organizoval školský parlament Deň bez školskej tašky. Úlohou žiakov bolo priniesť si svoje veci v niečom inom ako je školská taška. Máme naozaj šikovných žiakov so skvelými nápadmi :-).

          • Pečenie a zdobenie

            7. 2. 2023

            Pod vedením pani Uhrinovej tento školský rok funguje v našej škole krúžok Pečenie a zdobenie. Prinášame vám malú "ochutnávku" toho, čo pod rukami našich šikovných detí vzniká.

          • (ZÁ)ŠKOLÁK - školský časopis

            20. 12. 2022

            Vážení rodičia, milí žiaci, 

            po dlhšej odmlke sa k nám opäť vracia náš školský časopis (ZÁ)ŠKOLÁK. V škole máme veľa šikovných žiakov, ktorí majú možnosť prezentovať svoje literárne prvotiny - básničky, rozprávky, príbehy a iné literárne a zábavné prvky. Verím, že využijú možnosť prispievať do (ZÁ)ŠKOLÁKA a že si školský časopis nájde pravidelne miesto v živote našej školy a bude nám prinášať radosť. 

            Všetkým žiakom, ktorí prispeli do dnešného čísla a učiteľom, ktorí ich usmerňovali patrí veľké poďakovanie. 

            Aktuálne číslo školského časopisu (ZÁ)ŠKOLÁK nájdete na tomto odkaze:

             

            (ZÁ)ŠKOLÁK - 2022-12

             

            Iveta Gallová, riaditeľka školy

          • Lucie v našej škole

            14. 12. 2022

            13. december pre krátkosť dňa a dĺžku noci bol považovaný za najstrašidelnejší deň v roku a to najmä kvôli duchom. Ženy ale aj muži sa odievali do bieleho a pomocou husacích pier vymetali kúty domácností od zlých síl. V minulosti sa sviatok Lucie spájal s čarami. Jedna povera vraví o drevenom stolčeku, ten mal rezbár vyrezávať postupne do Vianoc a pri jeho výrobe nesmel byť použitý ani jeden jediný klinec, vtedy mal čarovnú moc. Na štedrý deň, počas polročnej omše si mal rezbár sadnúť na stolček a okolo oltára uvidel tancovať všetky bosorky z dediny. Hneď nato mal vziať stolček a utekať do domov, aby ho strigy nechytili. 

            Pred zlom a bosorkami sa dedinčania chránili jedením cesnaku a cibule, kúty domácností kropili svätenou vodou, veď kedysi sa aj vravelo, že od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc.

          • Mikuláš

            8. 12. 2022

            Ani našu školu Mikuláš neobišiel. Mal aj pomocníkov - dvoch krásnych anjelov a dvoch čertov, ktorí robili neplechu. Bol to veselý deň. Ďakujeme Mikuláš. Ďakujeme žiacky parlament. :-)

          • Perkusie workshop

            7. 12. 2022

            Tento hudobný kreatívny workshop sa na našej škole stretol s nadšením detí. Naučili sa základy rytmiky a zároveň si vyskúšali niekoľko typov rôznych perkusíí, aby si vedeli vybrať nástroj, ktorý ich  najviac zaujme, resp. najviac vyhovuje. Ďakujeme občianskemu združeniu Zaježovňa a Lukášovi Konczovi za realizáciu a skvelý prístup, akým perkusie prezentoval. 

            video 1

             

             

          • Medovníkové mesto

            7. 12. 2022

            Aj tento rok sme sa svojím dielom "Drevenice" pridali k tvorcom "Medovníkového mesta". Poďakovanie patrí žiakom a žiačkam z krúžku Pečenie a zdobenie a pani Anne Uhrinovej, ktorá krúžok na našej škole vedie.

          • Olympiáda v anglickom jazyku - Školské kolo

            5. 12. 2022

            Dňa 24.11.2022 sa konalo školské kolo olympiády v anglickom jazyku. Svoje vedomosti si v kategórii 1A preverilo 9 žiakov 6. a 7.ročníka. V okresnom kole nás v tejto kategórii bude reprezentovať žiačka 7.A triedy Alenka Krahulcová. V kategórii 1B sa olympiády zúčastnili 2 žiačky a do okresného kola postupuje žiačka 8.A triedy Peťa Fašková. Ďakujeme všetkým zapojeným a dievčatám držíme palce v okresnom kole.

          • Vybíjaná žiačok - Okresné kolo

            2. 12. 2022

            V Okresnom kole Vybívajanej žiačok nás reprezentovali dievčatá v tomto zložení:

            Janka Cerovská
            Alexandra Cerovská
            Kassia Sibylová
            Sofia Svoreňová
            Viktória Salvová
            Katarína Balážová
            Natália Škorňová
            Sofia Krnáčová
            Martina Sedliaková
            Viktória Tamášová
            Eliška Báťková
            Jana Púpavová

            Dievčatá obsadili pekné 2. miesto. Srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu. 

             

          • Svetový deň absurdít

            2. 12. 2022

            Dňa 20.11. 2022 bol Svetový deň absurdít a tak sa naši žiaci rozhodli spestriť si všedný deň v škole aj takýmto absurdným oblečením. Akciu pripravil Školský parlament pod vedením pani asistentky Paprčkovej.

          • Talenty pre firmy

            25. 11. 2022

            V súťaži Strednej odbornej školy v Detve nás úspešne reprezentovali títo žiaci:
             

            Kategória  - jednotlivci:

            Radovan Púpava: 2. miesto

            Kategória - tímy: 

            Radovan Púpava, Matyáš Juraj Krahulec, Patrik Minárik: 2. miesto

             

            Súťažilo sa v dvoch oblastiactiach:

            1. zostavenie jednoduchého elektrického obvodu so svetelným efektom
            2. programovanie jednoduchej súčiastky v SolidWorks podľa manuálu za pomoci žiakov SOŠ



            Srdečne gratulujeme!

          • iBobor - vyhodnotenie

            14. 11. 2022

            Aj tento rok sme sa zapojili do informatickej súťaže iBobor. Tentokrát to bolo 81 žiakov v štyroch kategóriách. Viac sa o súťaži dozviete tu: iBobor

             

            Úspešnými riešiteľmi sa stali nasledujúci žiaci:

            Nela Bystrianska, 3.A
            Katarína Bartošová, 3.A
            Adam Hanes, 8.A
            Kevin Čonka, 8.A
            Jakub Karlík, 8.A
            Šimon Hriň, 8.A

            Srdečne gratulujeme!

             

          • Exkurzia - Uhlisko

            8. 11. 2022

            Žiaci 5. ročníka sa zúčastnili exkurzie v Uhlisku, kde sme pozvali aj pani Bystriansku z Lesnej správy v Hriňovej. Deti sa učili porovnať a spoznať časti jednotlivých zástupcov ihličnatých a listnatých drevín, vymenovať zástupcov vysokej lesnej zveri, húb a drevín v danej lokalite.

            Dokázali v závere vysvetliť prečo vymenované organizmy patria medzi vysokú lesnú zver a aký je rozdiel v ich stavbe tela napr. roh- paroh a spôsobe života vo voľnej prírode a v obore.

            Žiaci si dokázali vytvoriť vhodné otázky pre pani horárku, zároveň odbúrali zábrany pri komunikácii s inou osobou. Učili sme sa pohybovať v lese a zároveň pri presune po cestnej komunikácii.

          • Medzinárodný deň biosferických rezervácií

            8. 11. 2022

            Aj biosferická rezervácia Biosphere Reserve Polana sa 3.11.2022 pripojila k oslavám Medzinárodného dňa biosferických rezervácií, ktorý sa 3.11.2022 oslavoval prvýkrát v histórii UNESCO's Man and Biosphere Programme. Spoločnými aktivitami žiakov piateho ročníka s pracovníčkou pani Ing. A. Gondovou sme si pripomenuli našu Poľanu, jej význam a dôležité funkcie. Zároveň si žiaci v prírode pripomenuli znaky niektorých rastlín, živočíchov. Taktiež sme sa aktivitami venovali spoznávaniu nášho regiónu.

          • Workshop - Ženy v komunite

            7. 11. 2022

            V rámci prevencie výchovy manželstva a rodičovstva sa žiaci 6.A a 5.A triedy zúčastnili WORKSHOPU Ženy v komunite s pani PhDr. Želinskou z MC z Nitry. V každej triede sa v úvode deti oboznámili o príbehoch významných žien v histórii a postavení žien v danom období. Následne sa učili, ako je potrebné presadiť svoj názor, ak sme presvedčení, že je správny a môže pomôcť. Žiaci sa učili spolu diskutovať a počúvať sa pri argumentovaní. 

          • Jazykový WocaBee šampionát

            3. 11. 2022

            Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila pod vedením p. učiteľky Babicovej do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom. V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok. Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci. 

            28.10. bolo ukončené okresné kolo, v ktorom sa naša trieda 6.A umiestnila na krásnom 1. mieste a postupuje do krajského kola. 

            Žiaci vyhrali:

            • predĺženie platnosti aplikácie o 2 mesiace + zľava 25 % na objednávku pre triedu 
            • diplom WocaBee okresní šampióni
            • online kurz angličtiny alebo nemčiny v online aplikácii LangBee v hodnote 6 € (pre žiakov aj učiteľa)

            Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky a ceny sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky! Držíme im v súťaži palce!

          • Projekt ŠKD - slimák africký

            2. 11. 2022

            V spolupráci so SUPERZOO SK sme koncom septembra v ŠKD spustili projekt SLIMÁK AFRICKÝ.

            Po krátkej prednáške spojenej s priamou prípravou terária, ujo Palo odpovedal na všetky zvedavé otázky detí, týkajúce sa chovu tohto výnimočného slimáka.

            O týždeň neskôr nám priviezol dvoch nových kamarátov (slimákov afrických z rodu Archachatina Rhodostoma Benin albino body), ktorým sme dali mená:  ARCHA a TINO.

            Superzoo sk zakúpilo pre nás terárium, celé zariadenie, potrebnú výbavu a slimáčikov zasponzoroval ujo Palo. Patrí im za to naše veľké poďakovanie.

            V novom teráriu sa slimačí obyvatelia rýchlo zabývali  a my veľmi dúfame, že sa im u nás bude dariť.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát: 045 5497 416 riaditeľka: 0915 820 142 materská škola: 045 5497 088
      • Krivec 1355 96205 Hriňová Slovakia
      • 37831291
      • 2021672961
      • skolskajedalen@zskrivec.eu, 0915 678 786
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje