• Ponožková výzva

            22. 3. 2023

            Dňa 21.marca sme si pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu sme vyjadrili obutím ponožiek rôznych farieb, vzorov a veľkostí. Cieľom výzvy je šíriť povedomie o ľuďoch s downovým syndrómom a ich prijatie spoločnosťou.

          • Plavecký výcvik

            22. 3. 2023

            Naši predškoláci sa v dňoch od 14.03.2023 do 17.03.2023 zúčastnili plaveckého výcviku v Hoteli Tenis vo Zvolene pod vedením plaveckej akadémie Beruška.

          • Volejbal chlapci - okresné kolo

            17. 3. 2023

            Chlapci 7.-9. ročníka sa dňa 14.3 .zúčastnili na Školských majstrovstvách okresu Detva vo volejbale. Umiestnili sa na krásnom 1. mieste. K úspechu blahoželáme R. Púpavovi, M. Hanesovi,T.Marcinekovi,L. Borákovi, T. Kulichovi, A. Hanesovi, L. Gibaľovi, L. Krnáčovi,J. Karlíkovi, K.Čonkovi a S. Cerovskému.

          • Volejbal dievčatá - okresné kolo

            17. 3. 2023

            Dievčatá 7. – 9. ročníka sa 15.3. 2023 zúčastnili okresného kola vo volejbale dievčat v športovej hale v Detve. Pri účasti 4 dievčenských družstiev sa naše dievčatá umiestnili na peknom 2. mieste. K úspechu blahoželáme: Adriáne Abrmanovej (9. A),  Alexandre Golianovej (9. A),  Martine Gondášovej ( 8. A),  Petre Faškovej (8. A), Laure Šulajovej (8. A), Eme Vilhanovej / 9.A/  Alexandre Cerovskej (7.A), Viktórii Salvovej (7.A). 
            Menovaným dievčatám srdečne blahoželáme a želáme im ďalšie športové úspechy.

          • Talenty pre firmy

            17. 3. 2023

            Poverení zástupcovia firmy Slavia Production Systems a.s. a SSŠ v Detve vyhodnotili súťaž žiakov ZŠ Podpoľania "Talenty pre firmy"  za rok 2023 nasledovne.

            • Špeciálnu cenu generálneho riaditeľa Slavie získal náš žiak Tomáš Kulich so svojím robotom  „ KAMO“ a dostal Smart hodinky v hodnote – 85Euro.
            • Za prvý stupeň vo výtvarnej súťaži "Roboty budúcnosti" sa umiestnila na 2.mieste Rebeka Kubišová(2.A), ktorá  získala poukaz do Dráčika/na nákup Lega v hodnote  –  80 Euro.
            • Za druhý stupeň - "Model priemyselného robota " získal peknú 4. cenu Patrik Minárik a dostal Smart hodinky v hodnote –  85 Euro. 
              Naša škola  získala 2.cenu na nákup pomôcok na technickú výchovu v hodnote – 150 Euro
                                               Oceneným žiakom srdečne blahoželáme.
          • Karneval

            16. 3. 2023

            Dňa 21.2.2023 sa na našej škole uskutočnil karneval. Na začiatok fašiangovej zábavy si  školský parlament pre svojich najmladších spolužiakov pripravil zaujímavé súťaže. Po nich sa nám predviedli naši žiaci s krátkym hudobným a tanečným programom. Potom nasledovala tombola a diskotéka. V závere sme sladkou odmenou ocenili najoriginálnejšie masky.

          • Lyžiarsky výcvik - 8.A

            20. 2. 2023

            V dňoch 13.2. - 17.2.2023 naši ôsmaci absolvovali základný lyžiarsky výcvik v lyžiarskom stredisku Zerrenpach Látky. Žiaci sa naučili lyžovať a užili si vynikajúce lyžiarske podmienky. 

          • Deň bez školskej tašky

            14. 2. 2023

            Dňa 1.2.2023 organizoval školský parlament Deň bez školskej tašky. Úlohou žiakov bolo priniesť si svoje veci v niečom inom ako je školská taška. Máme naozaj šikovných žiakov so skvelými nápadmi :-).

          • Pečenie a zdobenie

            7. 2. 2023

            Pod vedením pani Uhrinovej tento školský rok funguje v našej škole krúžok Pečenie a zdobenie. Prinášame vám malú "ochutnávku" toho, čo pod rukami našich šikovných detí vzniká.

          • (ZÁ)ŠKOLÁK - školský časopis

            20. 12. 2022

            Vážení rodičia, milí žiaci, 

            po dlhšej odmlke sa k nám opäť vracia náš školský časopis (ZÁ)ŠKOLÁK. V škole máme veľa šikovných žiakov, ktorí majú možnosť prezentovať svoje literárne prvotiny - básničky, rozprávky, príbehy a iné literárne a zábavné prvky. Verím, že využijú možnosť prispievať do (ZÁ)ŠKOLÁKA a že si školský časopis nájde pravidelne miesto v živote našej školy a bude nám prinášať radosť. 

            Všetkým žiakom, ktorí prispeli do dnešného čísla a učiteľom, ktorí ich usmerňovali patrí veľké poďakovanie. 

            Aktuálne číslo školského časopisu (ZÁ)ŠKOLÁK nájdete na tomto odkaze:

             

            (ZÁ)ŠKOLÁK - 2022-12

             

            Iveta Gallová, riaditeľka školy

          • Lucie v našej škole

            14. 12. 2022

            13. december pre krátkosť dňa a dĺžku noci bol považovaný za najstrašidelnejší deň v roku a to najmä kvôli duchom. Ženy ale aj muži sa odievali do bieleho a pomocou husacích pier vymetali kúty domácností od zlých síl. V minulosti sa sviatok Lucie spájal s čarami. Jedna povera vraví o drevenom stolčeku, ten mal rezbár vyrezávať postupne do Vianoc a pri jeho výrobe nesmel byť použitý ani jeden jediný klinec, vtedy mal čarovnú moc. Na štedrý deň, počas polročnej omše si mal rezbár sadnúť na stolček a okolo oltára uvidel tancovať všetky bosorky z dediny. Hneď nato mal vziať stolček a utekať do domov, aby ho strigy nechytili. 

            Pred zlom a bosorkami sa dedinčania chránili jedením cesnaku a cibule, kúty domácností kropili svätenou vodou, veď kedysi sa aj vravelo, že od Lucie do Vianoc, každá noc má svoju moc.

          • Mikuláš

            8. 12. 2022

            Ani našu školu Mikuláš neobišiel. Mal aj pomocníkov - dvoch krásnych anjelov a dvoch čertov, ktorí robili neplechu. Bol to veselý deň. Ďakujeme Mikuláš. Ďakujeme žiacky parlament. :-)

          • Perkusie workshop

            7. 12. 2022

            Tento hudobný kreatívny workshop sa na našej škole stretol s nadšením detí. Naučili sa základy rytmiky a zároveň si vyskúšali niekoľko typov rôznych perkusíí, aby si vedeli vybrať nástroj, ktorý ich  najviac zaujme, resp. najviac vyhovuje. Ďakujeme občianskemu združeniu Zaježovňa a Lukášovi Konczovi za realizáciu a skvelý prístup, akým perkusie prezentoval. 

            video 1

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát: 045 5497 416 riaditeľka: 0915 820 142 materská škola: 045 5497 088
      • Krivec 1355 96205 Hriňová Slovakia
      • 37831291
      • 2021672961
      • skolskajedalen@zskrivec.eu, 0915 678 786
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje