• Úpravňa vody - exkurzia

            24. 4. 2024

            V Upravni vody v Hriňovej nám dnes p. Marcinek zodpovedal na naše zvedavé otázky - Akým spôsobom sa realizuje filtrácia pitnej vody a čo všetko je potrebné, aby voda bolá zdravotne nezávadná. V mikroskope sme videli aj baktériu, ktorá sa aj po filtrácii môže vo vode nachádzať a ako ju  dokážu odstrániť. Ďakujeme za trpezlivosť a možstvo nových informácií.

          • Zahraničná návšteva

            24. 4. 2024

            Minulý štvrtok sa rozšírili naše rady o zahraničných dobrovoľníkov, ktorí sa venovali našim deťom. Bola s nimi zábava a žiaci si mohli precvičiť komunikáciu v angličtine, pretože Juna, Martin, Grace a Cindy samozrejme nevedeli po slovensky "ani zaťať". Tak naše deti zisťovali, že učiť sa angličtinu sa im oplatí. Ďakujeme veľmi pekne za takéto milé spestrenie programu!

          • Poďakovanie

            21. 4. 2024

            Dňa 19.4. sme si urobili BYLINKOVÚ ŠPIRÁLU. Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať rodičom, ktorí zareagovali na našu prosbu, lebo bez ich DAROV by sa nám náš projekt BYLINKOVEJ ŠPIRÁLY nepodarilo zrealizovať. Tehly nám podarovali rodiny – Rakuščincová, Teleková a Uhrinová.  Zeminu nám podarovali Paprčka (5.A), Michálik (7.A), Horník (7.A), Antl (5.A) a Baláž (6.A). Materiál na obnovu vyvýšených záhonov nám poskytli pán Michálik KROVSTAV DOMY s.r.o. a pán Šufliarsky Stavebniny STAVMAT. Veľké ĎAKUJEM patrí spomenutým darcom, žiakom a učiteľom, ktorí sa aktívne zapojili do práce, ale aj všetkým rodičom, ktorí nám poslali bylinky do našej krásnej špirály. Ako sa nám naše spoločné dielo podarilo, môžete posúdiť sami.

          • Štúrov Zvolen- okresné kolo

            17. 4. 2024

            Žiačky Katka Bartošová, Adelka Malčeková, Sofia Krnáčová, Viki Salvová nás reprezentovali na OK Štúrovho Zvolena - rétoriky . Do regionálneho kola postupujú Adelka Malčeková v I.kategórii a Viki Salvová v II. kategórii

          • Vybíjaná - okresné kolo - 1. miesto

            16. 4. 2024

            Dnes Školské majstrovstvá okresu Detva najmladších žiakov a žiačiek vo vybíjanej . Pri účasti 6 základných škôl naši žiaci obsadili 1. miesto. Družstvo tvorili žiaci: V. Féderová 3.A, M. Gonda 3. A, S. Gonda 3.A, S. Konôpková 4.A, K. Krnáčová 4.A, J. Kučerová3.A, J. Kulich 3. A, L. Luptáková 4.A, Š. Melicher 3.A, M. Paprčka 3. A, M. Salva 4.A a K. Žiaková 3.A. Žiakom srdečne blahoželáme!

          • Olympijský odznak všestrannosti

            11. 4. 2024

            Dňa 11.4. 2024 sa naša škola zúčastnila krajského kolá Olympijského odznaku všestrannosti v Banskej Bystrici. KK OLOV sa zúčastnilo 31 škôl z Banskobystrického kraja. Naši žiaci sa v silnej konkurenci umiestnili na peknom 13. mieste. Družstvo tvorili: Vincent Eliáš Sibyla 6.A, Terézia Malatincová 6.A, Timotej Šulek 7.A, Natália Féderová 7.A, Ján Malček 8.A, Alexandra Cerovská 8.A, Kevin Čonka 9.A a Melánia Staňová 9.A. Žiaci si urobili fotku aj s našou úspešnou biatlonistkou I.Fialkovou Srdečne blahoželáme!

          • Súťaž Microstep

            10. 4. 2024

            Naši žiaci boli úspešní v súťaži, ktorú vyhlásila firma MICROSTEP s.r.o.  Karin Harčárová z 5.A triedy získala 3.miesto a  Peter Suja obsadil 2. miesto.. Zástupcovia firmy MicroStep s. r. o. osobne odovzdali ceny úšpešným žiakom. Naša škola celkovo v súťaži obsadila 3.miesto. a peňažnú odmenu 50€ na nákup pomôcok. Peťkovi a Karinke srdečne blahoželáme!

          • Deň učiteľov

            4. 4. 2024

            Pri príležitosti Dňa učiteľov sme príjemne posedeli a zaspomínali s našimi bývalými pedagógmi. Hoci sa už dávno rozlúčili so svojimi učebnicami či triedami, ich múdrosť a skúsenosti zostali v životoch mnohých...Ďakujeme!

          • Deň vody

            4. 4. 2024

            Žiačky z 9.A  Maťa, z 8.A Viki,  Kassia a z 6.A triedy Liliana st. si vyskúšal prácu pani učiteliek.👩‍🏫 Rovesníckym vzdelávaním viedli hodiny na I. stupni na tému " Voda". Viedli aktivity o vodných živočíchoch. Dievčatá mali pripravené dvojhodinové vyučovacie bloky.  Počas daného času sa striedali pohybové aktivity s vedomostnými. Deti zostrojovali kolobeh vody, potravové reťazce  z organizmov vo vode a jej okolí. Počúvali a čítali príbehy o Kvapke vody a jej živote.  💧🌧

          • Výstava trofejí

            4. 4. 2024

            Žiaci piateho ročníka sa zúčastnili výstavy "Poľovnícke trofeje." V úvode boli rozdelení do skupín, kde sa zúčastnili aktivít z lesnej pedagogiky. Spoznávali rastliny a spôsob života živočíchov v lesnom spoločenstve. Následne diskutovali o vystavených trofejach. Na záver si pozreli vypreparované zvieratá.

          • Raňajky pre učiteľov

            28. 3. 2024

            Pri príležitosti dnešného sviatku zorganizoval školský parlament dňa 25. 3. 2024 "Raňajky pre učiteľov", kde nechýbalo ani nealkoholické šampanské, kávička, chutné chlebíčky, pagáčiky a dezert...Naši žiaci si tak v tento deň vyskúšali profesiu učiteľa. Osvojili si nové skúsenosti a zručnosti, keď prevzali iniciatívu a viedli triedu počas celého dňa. Chceme veľmi pekne poďakovať našim sponzorom pani Ľubke Michálikovej a MINIT Hriňová a samozrejme našim šikovným žiakom!

          • Olejko

            26. 3. 2024

            Naša škola sa zapojila do projektu "Olejko". Ničím Vás nezaťaží, práve naopak. Môžete pomôcť našej prírode a životnému prostrediu tak, že ju zbytočne nebudete znečisťovať použitými kuchynskými olejmi.Ako sa môžete zapojiť? Stačí, ak vychladnutý použitý olej po vyprážaní alebo fritovaní prelejete do plastovej fľaše, prinesiete ju do školy a vhodíte do označenej plastovej nádoby vo vestibule školy. Fľaša musí byť poriadne uzavretá, aby olej nevytiekol a neznečistil ostatný obsah.Ďakujeme, že sa zapojíte, lebo čím väčšie množstvo oleja nazbierame, tým je väčšia šanca získať zaujímavé ceny a v neposlednom rade tiež prispieť k ochrane našej prírody.
            https://www.olejko.sk/

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát: 045 5497 416 riaditeľka: 0915 820 142 materská škola: 045 5497 088
      • Krivec 1355 96205 Hriňová Slovakia
      • 37831291
      • 2021672961
      • skolskajedalen@zskrivec.eu, 0915 678 786
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje