• Spoznávame Liptov

            3. 5. 2024

            Žiaci prvého stupňa dnes spoznávali krásy Liptova. V Liptovskom Jáne nás čakal dokonalý zážitok  pri objavovaní čarovného podzemia so sprievodcami - jaskyniarmi v Stanišovskej jaskyni.  Jedinečný park miniatúr pod holým nebom - Park MINI Slovensko - nám  v upravenom lesoparku umožnil vidieť miniatúry vybraných slovenských kultúrnych pamiatok v mierke 1:25. Tešíme sa na ďalšie objavovanie!

          • Dôležitý oznam

            1. 5. 2024

            Oznamujeme, že 23.5.2024 ( štvrtok) v čase od 7:00 do 17:30 bude na odbernom mieste ZŠ s MŠ Krivec 1355

                                                                 prerušená dodávka elektriny.

            ZŠ s MŠ bude fungovať nasledovne:

            • Materská škola bude mimo prevádzky
            • Základná škola bude fungovať v režime bez elektriny
            • Školská jedáleň bude vydávať suchú stravu ( balíčky) a zabezpečí pitný režim
            • Prosíme rodičov, aby deťom do ŠKD pribalili viac jedla alebo ich prišli vyzdvihnúť skôr

                                                                                                   Ďakujeme za pochopenie. Tím ZŠ s MŠ.

          • Deň Zeme

            2. 5. 2024

            Dňa 19.4.2024 sme si pripomenuli aj na našej škole DEŇ ZEME. Tento rok sme sa zamerali na skrášlenie a úpravu nášho okolia. Počas prvej vyučovacej hodiny mali všetci žiaci našej školy triednickú hodinu, kde sa dozvedeli o vzniku a význame Dňa Zeme. Následne sa žiaci I. stupňa rozdelili do skupín a postupne plnili úlohy na 10 stanovištiach. Sedem stanovíšť sme mali pripravených deviatakmi formou rovesníckeho vzdelávania, kde boli rôzne aktivity napr. PEXESO, PAVÚČIA SIEŤ, ZMYSLY, KVÍZ, HRABANIE TRÁVY, PÍLENIE DREVA... Ďalšie tri stanovištia boli vytvorené pomocou pracovníkov LZ Kriváň napr. POZOROVANIE LYKOŽRÚTA, TVRDOSŤ DREVA a CHODÚLE .

            Žiaci II. stupňa tiež pracovali na aktivitách. Urobili BYLINKOVÚ ŠPIRÁLU, opravovali VYVÝŠENÉ ZÁHONY, plnili zeminou a vysádzali kvety do svahových tvárnic. Taktiež skupina žiakov z odpadového materiálu vyrobila majestátneho jeleňa. Ďalšia skupina žiakov urobila EKOSTROM, kde upevnili na listoch napísané svoje sľuby Zemi. Sľúbili, ako budú pomáhať svojimi činmi počas celého roka v škole, ale aj v domácnosti, aby znížili EKOSTOPU. Posledná skupina vytvorila Komiks, ktorým sa chceme zapojiť do súťaže CHKO Poľana. Poslednú hodinu všetci žiaci školy zbierali smeti v blízkom aj vzdialenom okolí napr. okolo potoka Bystré, Slatiny, alebo smerom do Riečky. Chcela by som sa všetkým kolegom a žiakom poďakovať za spoluprácu . Veľmi pekne sa chcem poďakovať aj pracovníkom z LZ Kriváň. Zároveň veľké poďakovanie patrí aj za sponzorské dary, ktoré sme použili pri skrášlení nášho okolia. ĎAKUJEME !

          • Úpravňa vody - exkurzia

            24. 4. 2024

            V Upravni vody v Hriňovej nám dnes p. Marcinek zodpovedal na naše zvedavé otázky - Akým spôsobom sa realizuje filtrácia pitnej vody a čo všetko je potrebné, aby voda bolá zdravotne nezávadná. V mikroskope sme videli aj baktériu, ktorá sa aj po filtrácii môže vo vode nachádzať a ako ju  dokážu odstrániť. Ďakujeme za trpezlivosť a možstvo nových informácií.

          • Zahraničná návšteva

            24. 4. 2024

            Minulý štvrtok sa rozšírili naše rady o zahraničných dobrovoľníkov, ktorí sa venovali našim deťom. Bola s nimi zábava a žiaci si mohli precvičiť komunikáciu v angličtine, pretože Juna, Martin, Grace a Cindy samozrejme nevedeli po slovensky "ani zaťať". Tak naše deti zisťovali, že učiť sa angličtinu sa im oplatí. Ďakujeme veľmi pekne za takéto milé spestrenie programu!

          • Poďakovanie

            21. 4. 2024

            Dňa 19.4. sme si urobili BYLINKOVÚ ŠPIRÁLU. Veľmi pekne by sme sa chceli poďakovať rodičom, ktorí zareagovali na našu prosbu, lebo bez ich DAROV by sa nám náš projekt BYLINKOVEJ ŠPIRÁLY nepodarilo zrealizovať. Tehly nám podarovali rodiny – Rakuščincová, Teleková a Uhrinová.  Zeminu nám podarovali Paprčka (5.A), Michálik (7.A), Horník (7.A), Antl (5.A) a Baláž (6.A). Materiál na obnovu vyvýšených záhonov nám poskytli pán Michálik KROVSTAV DOMY s.r.o. a pán Šufliarsky Stavebniny STAVMAT. Veľké ĎAKUJEM patrí spomenutým darcom, žiakom a učiteľom, ktorí sa aktívne zapojili do práce, ale aj všetkým rodičom, ktorí nám poslali bylinky do našej krásnej špirály. Ako sa nám naše spoločné dielo podarilo, môžete posúdiť sami.

          • Štúrov Zvolen- okresné kolo

            17. 4. 2024

            Žiačky Katka Bartošová, Adelka Malčeková, Sofia Krnáčová, Viki Salvová nás reprezentovali na OK Štúrovho Zvolena - rétoriky . Do regionálneho kola postupujú Adelka Malčeková v I.kategórii a Viki Salvová v II. kategórii

          • Vybíjaná - okresné kolo - 1. miesto

            16. 4. 2024

            Dnes Školské majstrovstvá okresu Detva najmladších žiakov a žiačiek vo vybíjanej . Pri účasti 6 základných škôl naši žiaci obsadili 1. miesto. Družstvo tvorili žiaci: V. Féderová 3.A, M. Gonda 3. A, S. Gonda 3.A, S. Konôpková 4.A, K. Krnáčová 4.A, J. Kučerová3.A, J. Kulich 3. A, L. Luptáková 4.A, Š. Melicher 3.A, M. Paprčka 3. A, M. Salva 4.A a K. Žiaková 3.A. Žiakom srdečne blahoželáme!

          • Olympijský odznak všestrannosti

            11. 4. 2024

            Dňa 11.4. 2024 sa naša škola zúčastnila krajského kolá Olympijského odznaku všestrannosti v Banskej Bystrici. KK OLOV sa zúčastnilo 31 škôl z Banskobystrického kraja. Naši žiaci sa v silnej konkurenci umiestnili na peknom 13. mieste. Družstvo tvorili: Vincent Eliáš Sibyla 6.A, Terézia Malatincová 6.A, Timotej Šulek 7.A, Natália Féderová 7.A, Ján Malček 8.A, Alexandra Cerovská 8.A, Kevin Čonka 9.A a Melánia Staňová 9.A. Žiaci si urobili fotku aj s našou úspešnou biatlonistkou I.Fialkovou Srdečne blahoželáme!

          • Súťaž Microstep

            10. 4. 2024

            Naši žiaci boli úspešní v súťaži, ktorú vyhlásila firma MICROSTEP s.r.o.  Karin Harčárová z 5.A triedy získala 3.miesto a  Peter Suja obsadil 2. miesto.. Zástupcovia firmy MicroStep s. r. o. osobne odovzdali ceny úšpešným žiakom. Naša škola celkovo v súťaži obsadila 3.miesto. a peňažnú odmenu 50€ na nákup pomôcok. Peťkovi a Karinke srdečne blahoželáme!

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou
      • sekretariát: 045 5497 416 riaditeľka: 0915 820 142 materská škola: 045 5497 088
      • Krivec 1355 96205 Hriňová Slovakia
      • 37831291
      • 2021672961
      • skolskajedalen@zskrivec.eu, 0915 678 786
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje